Løvfall (Norwegian), periodic leaf foul by trees and shrubs that are not evergreen. Shedding leaves helps trees to conserve water and energy.

Anders Pfeffer Gjengedal f. 1976; Den første kontakten med trearbeid var på verkstedet til bestefar som var møbelsnekker. Der var det lov å prøve seg med forskjellige verktøy inkludert dreiebenken. Egen utdanningen tok en helt annen vei etter å ha danset fra jeg var syv år. Det ble ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett, Statens balletthøgskole, Hungarian Dance Academy i Budapest, Alvin Ailey i N.Y. og som aspirant hos Carte Blanche i Bergen. Etter mange år med dans og en del skader ble det nødvendig med et karriereskifte. Det førte videre til flotte år hos Den Norske Turistforening med turveiledning, utvikling av DNTs varesalg og store naturopplevelser. Når jeg fylte førti avsluttet jeg kapittelet hos DNT og har tatt opp igjen den mer kreative bakgrunnen. I eget verksted jobber jeg videre med formsansen som var en viktig del av årene med dans. Produktene har så langt vært solgt til utsmykningsoppdrag i samarbeid med interiørdesignere og i egen butikk Vår som drives med kone og fotograf Aina C Hole. Jeg arbeider nå også mer kunstrettet med større objekter og instalasjoner. Har deltatt på følgende kuraterte utstillinger; Årsutstilling Buskerud Bildende Kunstnere Novemberutstilling 2017, Østlandsutstilling 2018, Novemberutstilling 2018, Oslo Design fair 2019.

Kontaktinfo, se nederst på hovedside.

One thought on “About, kort om meg

  1. Hei Anders, takk for all inspirasjon. Det startet med at jeg skulle på fjelltur og fant videoen din om hvordan pakke sekken.. har lært mye av den, og var veldig fornøyd da jeg sist lørdag var på tur med minstejenta på 5 og fikk behov for både skift, lue, vanter og dopapir 😄 Jeg har ikke vært en flittig turgåer fram til nå, men i det siste har lysten økt veldig. Forøker å la det smitte litt over på familien, så vi skal på Halloween- tur med Asker turlag i oktober. Barna gleder seg.

    Kan jeg spørre om en litt banal ting, dunjakken og fjellbuksen du bruker i videoen, hvilket merke er det? Jeg har funnet veldig mye fint brukt turutstyr på Finn, så hittil har det ikke blitt så dyrt.

    Morsomt å lese om dine veivalg i livet. Veldig inspirerende det også. Og modig. Og utrolig mye fint du lager, og gøy å se hva som inspirerer deg. Ønsker deg lykke til videre.

    Mvh Linn

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s